tre bilder som visar på en kyckling som är en del av utställningen borderlands.
tre bilder som visar på en kyckling som är en del av utställningen borderlands.

Guidade visningar från och med 18 maj.

Guidade visningar av Borderlands och The Cell

Ta chansen att dyka djupare i Helen Pynors värld och platsen The Cell genom våra guidade visningar. Här kan du utforska en värld där vetenskap och konst möts och skapar nya perspektiv på den mänskliga existensen.

I Helen Pynors, Borderlands, utforskar den banbrytande australiensiska konstnären gränslandet mellan vetenskap och konst, skapande och förstörelse samt liv och död. Med tre unika verk som för första gången visas i Sverige ”The Body is a Big Place”, ”93% Human” och ”The End is a Distant Memory” – öppnar Pynor upp en värld där existentiella frågor möter avancerad forskning.

Pynor arbetar nära med forskare och kliniker och använder sig av avancerade vetenskapliga metoder när hon skapar sina verk, bland annat blodflödesmätningar, odling av vävnader och DNA-sekvensering. På så sätt belyser hon det komplexa samspelet mellan kropp, själ och omgivning.

Under samma tema, existens, bjuder visningen även på berättelser om föremål som visas i The Cell. Föremål som kanske många av oss har en anknytning till och som visar både mörka och ljusa sidor av Life Science och svensk medicinhistoria. Några av de föremålen som visas är en tvångströja från Vipeholmsanstalten, en ansiktmask från coronapandemin och en modell som visar på svenska uppfinningen av strålkniven.

Låt dig inspireras och beröras av berättelserna bakom varje objekt, och på så sätt upptäcka de gränslösa världarna av vetenskap och konst.

Visningstider

  • Tisdag, onsdag och torsdag: kl. 15.00
  • Fredag, lördag och söndag: kl. 16.30

Pris

  • Kostnadsfri entré.